Upsidedown...

Upsidedown...

måndag 11 april 2011

På djupet.....

Majsan vänder och vrider sej, det går bara inte att sova. Radion spelar låtar som hon vill ha kvar i sitt huvud. Hon skriver. Vänder blad och skriver mera.
-Jag har allt....& inget, tänker hon. Det spelar ingen roll. -Jag har provat och satts på prov. Lärorikt.
Det har kostat på (bokstavligen!). Men Majsan är ändå stolt att hon gjorde det. Nu vet hon. Hon kan sitt jobb. Hon är bra på att kunna sitt jobb. Det har varit den enklare delen av allt det här.......och det är så fantastiskt roligt att arbeta. Majsan älskar det! men det ska vara ordning & reda....pengar på....
Och det ska göras enkelt och lättarbetat.
Majsan tänker att det har gått bra och plötsligt har tiden gått fort. -Jag klev rakt ut, ett stort steg rakt ut i storstadsmiljön. Rätt in i den "bistra" verkligheten.
Fast hon har upplevt det själv har hon ganska svårt att tro att det är sant. Långt ifrån hennes egna värderingar. Hon skulle vilja göra allt som står i hennes makt för att kunna påverka så det inte vore möjligt. -Detta gör mej mycket upprörd, tänker hon.
Rättigheter & skyldigheter, lagen om all djävlighet. LAS......lagen alla borde svika....lag att stödja.....
Någonting i "systemet" är allvarligt fel. Någon borde se till att det rättas till. Många människor blir drabbade.....
-Jag har gjort vad jag kan, tänker hon. Går det att påverka så gör jag gärna det. Det finns säkert sätt men det kan ta tid. Detta är såååå utbrett. Så j__la snett!!
Majsan bokar biljett. Dit men inte tillbaka. Enkel. Enkelt, tänk om alla gjorde det lite enkelt för sej...
Livet är nog så komplicerat ändå.
Nu är längtan, otåligheten och kärleken stor......Majsan kan inte sova bara skriva. Tänka-skriva, tänka-skriva......bilderna finns där. Dom gör jag sen, tänker hon och gör tre koppar kaffe. Snart är det dags att göra sej klar för en dag till. Undrar hur den blir? Vissa saker måste göras och sen gå vidare.
Fönstret är öppet. Fåglarna kvittrar. Strax utanför någonstans hoppar två harar omkring. Majsan bor granne med hararna. Våren är bäst! Den har bara börjat.........den och resan "tillbaka".
Njut varje dag och glöm inte bort att vara dig själv!

tisdag 5 april 2011

Runt sjön.

Fåglarnas fantastiska värld. Gäss, Svanar, Hägrar, Änder och Sothöns. Jag går runt sjön.  Denna söndag går jag själv. Tänker att det vore skönt om du var med. Det goda samtalet. Din närvaro ger mej en skön känsla. Du ger mej inspiration. Isen smälter långsamt. Långsam vår. Långsam tid, utdragen process.
Jag springer och gömmer mej. Glöm mej. Döm mej inte. Jag gör bara det jag måste. Göra rätt.
Tvättstugan är bokad. Allt ska renas.
- Jag är hungrig och jag är kaffesugen. Tänker att oordning är vanligare än ordning.

Jag lyfter min hand och stryker dej över ryggen för att känna om vi här på riktigt.
- Sådan har jag aldrig sett dej förut. Du tätnar. Du darrar.
I mörkret blir rummet mer rum. - Men vad gör du här i mitt tak mitt i natten?
Jag skulle vilja prata med honom och fråga om han sett mina bilder. Om han sett vad jag drömt. Om han hört vad jag tänkt.

Jag står och pekar mot tågets andra ände. Dörrarna stängs. Det är 12 minuter till nästa tåg.